Collim
Codonys
- Quan ha passat?
Al
5 d’Octubre del 2014 a les 14:20.
- Què ha passat?
Hem
collit codonys.
- On ha passat?
Al
jardí de l’àvia.
- Per què ha passat?
El
codony és una fruita típica de tardor, es el fruit del codonyer.
És
molt aromàtic. Es una fruita grossa de color groc verdós i té una
textura de vellut. S’ha de menjar cuit i no cruu. L’arbre es
caducifoli, es reprodueix per llavors i empelts i la seva floració
entre Abril i Maig.
Nosaltres
fem servir els codonys a vegades per acompanyament d’algunes carns
però normalment fem:
ALL
I OLI DE CODONY
- Bullir el codony pelat i sense cor.
- Picar la polpa amb el morter.
- Picar als alls al morter amb una mica d’oli.
- I posem el codony i afegim oli fins que quedi ben lligat.
CODONYAT
- Pelem i traguem el cor dels codonys. Els trossegem en una cassola amb sucre per sobre i ho tapem durant 24h.
- Haurà fet un suc que cobrirà els codonys posem la cassola a foc mitjà durant 50min.
- Ho passem per túrmix, després remenem ho remenem dos minuts. Llavors s’espesseix molt i agafa el color vermellós.
- Quan estigui fred ho podem guardar a la nevera fins a un any.
FONTS
D’INFORMACIÓ:
Internet:
Plantes
del nostre entorn.
Les
receptes de l’àvia.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqyheXuSMhOFkLuMBmt3Yzig3fV2znuQ6t5T9351nZtfKP4cUL
No hay comentarios:
Publicar un comentario