sábado, 23 de mayo de 2015

Collim Codonys

Collim Codonys
  • Quan ha passat?
Al 5 d’Octubre del 2014 a les 14:20.

  • Què ha passat?
Hem collit codonys.

  • On ha passat?
Al jardí de l’àvia.

  • Per què ha passat?
El codony és una fruita típica de tardor, es el fruit del codonyer.
És molt aromàtic. Es una fruita grossa de color groc verdós i té una textura de vellut. S’ha de menjar cuit i no cruu. L’arbre es caducifoli, es reprodueix per llavors i empelts i la seva floració entre Abril i Maig.
Nosaltres fem servir els codonys a vegades per acompanyament d’algunes carns però normalment fem:

ALL I OLI DE CODONY
  • Bullir el codony pelat i sense cor.
  • Picar la polpa amb el morter.
  • Picar als alls al morter amb una mica d’oli.
  • I posem el codony i afegim oli fins que quedi ben lligat.

CODONYAT
  • Pelem i traguem el cor dels codonys. Els trossegem en una cassola amb sucre per sobre i ho tapem durant 24h.
  • Haurà fet un suc que cobrirà els codonys posem la cassola a foc mitjà durant 50min.
  • Ho passem per túrmix, després remenem ho remenem dos minuts. Llavors s’espesseix molt i agafa el color vermellós.
  • Quan estigui fred ho podem guardar a la nevera fins a un any.



FONTS D’INFORMACIÓ:

Internet:

Plantes del nostre entorn.


Les receptes de l’àvia.


https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqyheXuSMhOFkLuMBmt3Yzig3fV2znuQ6t5T9351nZtfKP4cUL





No hay comentarios:

Publicar un comentario